Feriearbete vänder sig till dig som är född 2000, 2001 eller 2002 och är folkbokförd i Vansbro kommun. Fullständigt personnummer med 4 sista siffror är ett krav för att kunna bli erbjuden anställning. (Asylsökande utan uppehållstillstånd eller utan undantag från arbetstillstånd kan tyvärr inte erbjudas anställning för feriejobb). I Vansbro kommun finns det fler än 100 olika yrkestitlar i sommar har du möjlighet att prova på några av dem. 
 
Ett feriearbete hos Vansbro kommun ger dig en inblick i vår verksamhet och ger dig erfarenhet för framtiden. Du får möjlighet att lära känna dig själv bättre, vilka arbetsuppgifter du trivs med och vad du behöver lära dig mer om. Dessutom bygger du på ditt nätverk med bra kontakter för framtiden, vilket är bra för framtiden då du kommer att söka andra arbeten. Feriearbetet hos oss är indelat i 4 olika perioder.
 
Vi kommunicerar med dig via mail – därför är det viktigt att du kontinuerligt går in och kollar din mail och svarar på de mail som kommer från oss. 
 

Tidsperiod

Period 1 vecka 25-26 totalt 9 dgr
Period 2 vecka 27-28 totalt 10 dgr
Period 3 vecka 29-30 totalt 10 dgr
Period 4 vecka 31-32 totalt 10 dgr
Två veckor max 6 timmar/dag. Period 1 vecka, 25-26 erbjuds endast 9 dgr pga. Midsommarafton.
 

Viktiga datum

Ansökningsperiod: 8 -31 mars
Speed dejting: 20 mars, Teatern
Preliminärt antagningsbesked under vecka 16, 16-21 april
 

Ansökan och mina sidor

Hur gör jag för att söka?
Ansökan av feriearbete pågår under perioden 8 mars -31 mars. För att söka arbete hos oss går du in via länken nedan. För att söka ett arbete följer du instruktionerna. När du skickat in en ansökan kommer du att få ett bekräftelsemail med ett lösenord som är kopplat till ”mina sidor”. Det är viktigt att du sparar det lösenordet för framtida inloggningar. Har du sökt via oss tidigare finns du redan registrerad i vårt system och kan logga in med tidigare användarnamn och lösenord.
 

Speed dejting

Tisdag den 20 mars kl 16-18 bjuder vi in dig som är nyfiken på att veta mer om vilka arbeten vi erbjuder dig att arbeta med. Vi har valt att kalla träffen för speed dejting. Syftet med speed dejting är att du ska få en inblick i Vansbro kommuns olika verksamheter. Få information och möjlighet att ställa frågor för att sedan kunna söka sin ferieplats.
På speed dejtingen får du information om Vansbro kommun som arbetsgivare samt möjlighet ges att träffa representanter från arbetsplatserna. Speed dejtingen kommer genomföras i teatern i Medborgarhuset.
 

Svarsbesked

När får jag svar på min ansökan?
Under vecka 16 - 16-21 april - kommer du att få ett preliminärt antagningsbesked ifrån oss. Det är viktig att du går in kontinuerligt och kollar din mail. När du har fått ditt besked vill vi att du svarar oss omgående med ett vändande mail om du har för avsikt att acceptera din feriearbetsplats.
Du kommer även få besked om datum och tid för avtalsskrivning. Om du vill ha platsen men av någon anledning inte har möjlighet att komma till avtalsskrivningen behöver du kontakta oss för en ny tid.
Det är viktigt att du tar kontakt med arbetsplatsen/handledaren så snart som möjligt för att få information angående arbetet och arbetstider. 
 

Avtalsskrivning

Om du är en av dem som får ett erbjudande om en ferieplats behöver du skriva på ett anställningsavtal innan du börjar arbeta hos oss. Annars är du inte försäkrad och vi har inte heller möjlighet att betala ut lön till dig.
Du som kommer att ha feriearbete inom skola, förskola, barnomsorg eller fritidshem måste kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.  Det är obligatoriskt. Du beställer ett utdrag ur belastningsregistret från polisen - länk till detta https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
 
 

Tjänstgöringsrapport

Lönen betalas ut den 27:e månaden efter att du gjort din sista arbetsdag. Det är viktigt att du skickar in din tjänstgöringsrapport så snart du slutat ditt jobb – om vi inte får in din tjänstgöringsrapport kan vi inte betala ut någon lön till dig.

Ingen reseersättning betalas ut.
 
 

Arbetsförhållanden

Arbetstid – ungdomar får arbeta högst 6 timmar per dag och högst 30 timmar per vecka. Arbetstiden kan variera beroende på vilken arbetsplats du kommer att arbeta på. Mer information om arbetstid för dig får du av din handledare i god tid innan du påbörjar ditt arbete.
Rast - minst 30 minuters sammanhängande rast efter fyra och en halv timmes arbete.
Ungdomar får ej arbeta söndagar, röda dagar eller helgdagar.
Ungdomar får inte arbeta mellan klockan 22:00-06:00.
 

Sjukfrånvaro

Om du skulle ha oturen att bli sjuk under din arbetsperiod är det viktigt att du ringer till din handledare och meddelar detta omgående. Din handledare hjälper dig att fylla i din tjänstgöringsrapport.

Redaktörer - Webmail