Digitala biblioteket

E-böcker/E-lib


E-böcker från E-lib kan du läsa på din dator, läsplatta/surfplatta eller i en smartphone. E-lib har ett utbud på cirka 3000 titlar som ständigt förändras. Utbudet är inte sökbart i vår egen katalog utan du når utbudet genom att gå in på e-libs portalsida för biblioteken i Dalarna: http://dalarna.elib.se

Du kan låna max fem e-böcker per vecka. Lånetiden är 28 dagar som för vanliga böcker.

För att kunna låna e-böcker från E-lib måste du fladda ner appen BIBLIO. En länk till den finns på Elibs sida ellr så söker du den där appar finns.

 

Pressreader

På biblioteket 
Pressreader ger tillgång till dagstidningar och tidskrifter runt om i världen på orginalspråk. Man kan leta fram en tidning genom att välja land eller språk och bläddra/läsa i den.

Pressreader finns även som app. Du använder appen i biblioteket, uppkopplad på bibliotekets wifi-nät. Med appen har du tillgång till Pressreader i din mobiltelefon eller surfplatta och kan läsa och ladda ner tidningar när du är på biblioteket. Du kan fortsätta att läsa tidningar hemifrån i 72 timmar efter att du besökt biblioteket. I appen kan du också ladda ner tidningar för att läsa offline, senare.

Ladda ned appen Pressreader gratis

iPhone/iPad Android Windows

 

Senast uppdaterad: 14 januari 2019
Uppdaterad av: Monica Danielsson
Informationsansvarig: Bibliotekschef

Kontakt

Bibliotekschef:
Monica Danielsson

Vansbro bibliotek
Telefon: 0281-750 50
E-post

Dala-Järna bibliotek
Telefon: 0281-753 30
E-post
 

Redaktörer - Webmail