Digitala biblioteket

E-böcker/E-lib
E-böcker från E-lib kan du läsa på din dator, läsplatta/surfplatta eller i en smartphone. Lyssna på e-böcker kan du här bara göra i din dator till skillnad mot FörlagEtts lösning. E-lib har ett utbud på cirka 3000 titlar som ständigt förändras. Utbudet är inte sökbart i vår egen katalog utan du når utbudet genom att gå in på e-libs portalsida för biblioteken i Dalarna:
http://dalarna.elib.se

Du kan låna max fem e-böcker per vecka. Lånetiden är 28 dagar som för vanliga böcker.

För att kunna låna e-böcker från E-lib måste du först skaffa en Adobe-inloggning med din egen e-postadress. Klicka här för att komma till Adobes hemsida. Detta behöver du bara göra första gången du ska låna. För frågor och svar om Adobe-ID - klicka här.

För att låna e-boken till din dator och för att lägga över den på din läsplatta behövs också programmet Adobe Digital Editions. Klicka här http://www.adobe.com/products/digitaleditions/ för att hämta hem det.

Ipad
Till Ipad använder du inte Adobe digital editions. Däremot behöver du fortfarande ett adobe-id (beskrivet ovan)  
Instruktioner Ipad
(insturktionerna är från Stadsbiblioteket i Göteborg, men gäller här också). Till Ipad rekommenderar vi appen Blufire Reader som enkelt kan verifiera lånen av e-böcker.
 

Senast uppdaterad: 18 januari 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken
Informationsansvarig: Bibliotekschef

Kontakt

Bibliotekschef:
Monica Danielsson

Vansbro bibliotek
Telefon: 0281-750 50
E-post

Dala-Järna bibliotek
Telefon: 0281-753 30
E-post
 

Redaktörer - Webmail