Evenemang, sevärdheter och friluftsliv

Vansbro kommun är en pärla i det vackra Dalarna!

Söker du information om boende och aktivteter som turist i Vansbro? Då hittar du också information och möjligheter att boka biljetter och boende här >>>

Är du arrangör för något evenemang som du vill ska dyka upp i vår Evenemangskalender? Anmäl ditt evenemang här!

I Vansbro kommun finns ett rikt kultur- och idrottsliv, vacker och nära natur med möjligheter till motion och rekreation, jakt och fiske samt bär- och svampplockning bland annat. Det finns också ett stort engagemang bland kommuninvånarna som märks på de stora årliga evenemangen och det rika föreningslivet. Vansbrosimningen, Flygfesten, Pepes fotbollscup och många andra evenemang genomförs helt eller delvis tack vare ideella krafter.

Tack vare föreningslivet finns också ett stort utbud av aktiviteter inom exempelvis idrott och kultur. När det gäller kulturaktiviteter
blomstrar Vansbro, minst sagt – teater, opera, bygdespel, konserter,
bio, föreläsningar, utställningar och annat avlöser varandra. 

Här berättar vi om några av de aktiviteter, naturområden och sevärdheter som finns i kommunen. Klicka dig vidare i menyn!

Vill du se utbudet av butiker hittar du Vansbro Köpmannaförening här. Dala-Järnas butiker hittar du här. Har du tips eller synpunkter är du välkommen att höra av dig via e-post till kommunikatör Anna Nyberg, eller via telefon på nummer 0281-75 100.

Senast uppdaterad: 30 August 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken
Informationsansvarig: Kommunikatör

Redaktörer - Webmail