Här är det enkelt att leva!

Vansbro kommun är en pärla i det vackra Dalarna. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. Bra service, bekvämlighet och närhet är några av anledningarna till att så många trivs i bygden. I tätorterna finns service som butiker, post, kommunikationer och skolor.

Vansbro kännetecknas av ett starkt engagemang bland invånarna. Tack vare det kan stora och små evenemang genomföras, och det finns också mycket att välja på när det gäller fritidsaktiviteter både inom idrott och kultur.

Att bo i Vansbro innebär valfrihet. I kommunen finns alla typer av boende; från fritidshus vid någon av de vackra sjöarna till bekvämt boende i lägenhet. I byarna runt tätorterna finns gårdar med möjligheter att ha djur. Även om valet är att bo på landet är det aldrig långt till service och bekvämligheter. Närheten till jakt, fiske och naturupplevelser lockar många – gillar man det är Vansbro rätt plats att bo och leva på!

Vansbro kommun är en framgångsrik företagarkommun. Framgångsreceptet är i många fall samverkan, men också goda idéer, aktivt entreprenörskap och en innovationskraft utöver det vanliga. Möjligheten att arbeta på distans har skapat nya förutsättningar för företagandet i Vansbro kommun. Näringslivet är brett; från metall- och livsmedelsindustri till mindre hantverks-, media- och handelsföretag, för att nämna några områden. När det gäller tillväxten av företag ligger Vansbro i framkant som en möjligheternas kommun.

Varmt välkommen!

 

Aktuellt från

17 oktober 2018

Här kan du läsa om några av de ärenden som diskuterades och beslutades av kommunstyrelsen den 16 oktober 2018. Hela protokollet från mötet finns på hemsidan så fort det är godkänt.

17 oktober 2018
Nästa torsdag, den 25 oktober, klockan 07.00 byter Vansbro kommun telefonileverantör. Det kan därför att vara svårt att nå oss på telefon mellan klockan 07.00 och 09.00 den 25/10­.
 
Vi ber om ursäkt redan nu om det här ställer till problem för dig! Efter klockan 09.00 ska allt förhoppningsvis fungera som vanligt. Under telefonistoppet kan alla våra medarbetare nås som vanligt via e-post, hemsidan www.vansbro.se fungerar och vi finns även tillgängliga på facebook.com/vansbrokommun samt på Instagram: @vansbrokommun
 

Senast uppdaterad: 23 March 2017
Uppdaterad av:
Informationsansvarig: Anna Nyberg

Kontakt

Kommunchef 
Oscar Fredriksson
Telefon: 0281-750 02
E-post

Kommunikatör
Anna Nyberg
Telefon: 0281-75 100
E-post

 

Redaktörer - Webmail