Nyhetsarkiv 2018

Visar nyheter från kategorin "Mat_måltider"

Prenumerera på nyheter från Vansbro.se

Gallrar för öppnare och ljusare samhälle

2018-09-18 | Övrig info


Gallringsarbetet vid elljusspåret/skidstugan i Vansbro har precis avslutats. Nu återstår bara att återställa spåret efter skogsmaskinernas framfart. Foto: Anna Sanneviken.

Kanske har du sett en skogsmaskin i arbete någonstans i centrala Vansbro den senaste tiden? Just nu pågår nämligen ett arbete med att gallra ur igenväxta skogsområden runt omkring i tätorten. Helt nyligen blev gallringen runt skidstugan och elljusspåret klart. Där har 30 procent av träden tagits bort– för att området ska bli ljusare, trevligare och mer lättillgängligt.

Aktivitetsparken invigs i vår

2018-09-18 | Övrig info


Grävarbetena för aktivitetsparken är i full gång. Foto: Anna Sanneviken.

Nu är arbetet med aktivitetsparken i centrala Vansbro igång på riktigt.
Det har varit lite rotation på personal, och vi har fått vänta på vissa tillstånd, det har gjort att saker dröjt. Men nu kör vi, säger Per-Erik Nilsson, som tagit över som projektledare.

Vill du bli god man?

2018-09-17 | Övrig info

Vill du bli god man eller förvaltare till någon? Den 18 oktober kan du i så fall gå en heldagsutbildning i Vansbro.

Saneringen av biobärarna fortsätter

2018-09-17 | Övrig info

Saneringsarbetet av den stora mängd så kallade biobärare som i slutet av augusti av misstag släpptes ut i Västerdalälven, fortsätter. Varje dag jobbar cirka 30 personer med saneringen och under den här veckan hoppas man på att komma fram till Dala-Järna. Saneringsarbetet kommer att hålla på åtminstone september månad ut.

Öppen föreläsning om att lyckas med e-handel på måndag

2018-09-12 | Övrig info

E-handel står i fokus när Vansbro kommun, F7, Företagarna och Dalarna Science Park på måndag ordnar föredrag på temat ”E-handel – Våga testa, misslyckas och lyckas” på Vansbro Teater.

På lördag är det återvinningscentralernas dag

2018-09-10 | Övrig info

Årets tema för ÅVC-dagen är farligt avfall och elavfall.

Preliminärt valresultat

2018-09-10 | Övrig info

Det preliminära valresultatet i valet till kommunfullmäktige i Vansbro kommun visar på en del förändringar i mandatfördelningen. Här kan du läsa mer om valnattsresultatet i kommunvalet.

Lokalt parti använder kommunens logga utan tillåtelse

2018-09-07 | Övrig info

Vansbro kommun har i dag, fredag, uppmärksammat att ett av de lokala partierna på ett otillåtet sätt använder kommunens logga, tillsammans med den egna partilogotypen, på sina kuvert för att sprida sitt valmaterial.

Föreningsbidrag för höstlovsaktiviteter

2018-09-07 | Övrig info

Föreningar i Vansbro kommun har möjlighet att söka bidrag för att genomföra aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år i samband med höstlovet vecka 44. Aktiviteterna ska vara kostnadsfria.

Kort från kommunstyrelsen

2018-09-05 | Övrig info

Här kan du läsa om några av de viktigaste ärendena som diskuterades och beslutades av kommunstyrelsen den 4 september 2018. Hela protokollet från mötet finns på hemsidan så fort det är godkänt.

Redaktörer - Webmail