Aktuell information angående vaccinering av den nya influensan A (H1N1)

Vaccinationstider i Vansbro

Vårdcentral Bäckskog

Vaccinering mot Nya influensan ("svininfluensa"). Allmänheten uppsöker den plats som passar bäst i tid och ort. Vi meddelar här vid förändringar t.ex. om vaccinet tar slut!  

Tisdag 8/12  kl. 13.30-15

Blåbandslokalen, Äppelbo 

Allmänhet  

Onsdag 9/12  kl. 13-16

Distr.sköt.mott. Vansbro 

Allmänhet  

Torsdag 10/12  kl. 13-16

Distr.sköt.mott Vansbro 

Allmänhet  

Fredag 11/12  kl. 13-15

Distr.sköt.mott.  Vansbro 

Veckopendlare 

Måndag 14/12  kl. 13-16

Distr.sköt.mott Vansbro 

Allmänhet som inte har kunnat tidigare  

Måndag 21/12  kl. 13-16

Distr.sköt.mott Vansbro 

Allmänhet som inte har kunnat tidigare  

Information: 0281-100 02

 

Du kan hitta information om vaccinet är tillgängligt under rubriken ladda ner i dokumentet Tider för vaccination av allmänhet.

Det finns en automatisk telefonsvarare dit man kan ringa och få aktuell information angående vacciantionsplanering, telefonnumret är 0281–100 02

I övrigt hänvisas till Landstinget dalarnas hemsida, www.ltdalarna.se och på socialstyrelsens hemsida, http://www.socialstyrelsen.se/dennyainfluensana(h1n1)/informera där finns även information angående själva vaccinet och Influensan.

Frågor angående organisationen av vaccineringen i Vansbro Kommun kan ställas till Lillemor Tännström,
tel 0281 – 752 50
 

Till höger om dig finns en lista som du kan hitta i menyn under "ladda ner" där tider för vaccination av allmänheten publiceras och där tillgången på vaccinet uppdateras kontinuerligt.

Innan vaccinering

Det som är viktigt innan vi fått vaccin är att försöka skjuta på influensautbrottet. Det gör vi genom att förhindra smittspridning och följa rekommendationerna från Socialstyrelsen www.socialstyrelsen.se. Det viktiga är att vara noga med handhygien, hosta/nys i armvecket och stanna hemma vid influensasymtom. På vissa ställen finns handsprit att tillgå och då ska den användas.

 

Rekommendationer ”stora” grupper

Att undvika stora samlingar är en rekommendation från medicinskt ansvarig läkare. All verksamhet i skolan och förskolan fortsätter som vanligt men däremot rekommenderar vi att man från v 38 är restriktiv med att samla människor i grupper som annars inte träffas, exempelvis olika möten. Med anledning av det kan det komma att ställas in vissa redan planerade tillställningar, till exempel föräldramöten med mera. Var gränsen för stora grupper går är svårt att säga men sunt förnuft får råda. Det som absolut måste genomföras just nu ska naturligtvis göras, men det som går att skjuta på ska skjutas på eller göras på alternativt sätt. Rekommendationerna att inte samlas i stora grupper gäller tills befolkningen är vaccinerad.

Senast uppdaterad: 14 december 2009
Uppdaterad av: Gäst
Informationsansvarig: Lillemor Tännström

Redaktörer - Webmail