Näringsliv


Klicka här för att se vårt bildspel!

Näringslivssamverkan i Vansbro kommun arbetar med övergripande näringslivsfrågor, näringslivsutveckling samt service och rådgivning för kommunens företag och företagare.

Vansbro kommun har ett rikt och välutvecklat näringsliv. Cirka 500 aktiva företag finns i kommunen vilka bidrar till ett gott företagarklimat. Industri, handel och service är några inriktningar där det finns en stark utveckling.

 
 

Näringslivssamverkan stöttar Ung Företagsamhet på den lokala gymnasiekolan (VUC) samt arrangerar den lokala uppfinnar- och idétävlingen Vilda Vansbro Vinkeln för elever i grundskolan. Inom Näringslivssamverkan finns även projektet Vansbro Next där företag under gemensamt varumärke stöttar en ung talang från bygden. 

F7 – Företagsutveckling sju kommuner i samverkan
Vi söker dig, som har ett etablerat företag med noll till nio anställda och som har viljan, intresset och ambitionen att växa och utvecklas. Det kanske är dags att hitta nya marknader, expandera, byta företagsform, påbörja export eller import, bli mer digital, höja kompetensen i företaget, få hjälp med ägar-/generationsskifte, hitta finansieringslösningar eller utveckla en ny produkt/tjänst. Våra sju affärsutvecklare delar gärna med sig av sina mångåriga erfarenheter och hjälper till med att analysera ditt företags nuläge, behov och att sätta mål. Vi samverkar med flera andra företagsfrämjande aktörer i regionen, vilket innebär stora möjligheter för dig som företagare att få rätt hjälp. F7 – Företagsutveckling i norra Dalarna är ett treårigt samverkansprojekt mellan Älvdalen, Mora, Orsa, Rättvik, Leksand, Malung-Sälen och Vansbro kommun. Vårt uppdrag är att öka företagens konkurrenskraft för att bidra till regionens attraktionskraft och tillväxt. Projektet verkar lokalt och nära företagen. Kontakta oss så berättar vi mer! Här hittar du mer information. 
 

Här hittar du mer information om Vansbro Next, klicka på logotypen. 

Välkommen att kontakta oss på Näringslivssamverkan!

Klicka här för att ta del av aktuell information från Näringslivssamverkan.
 

Information för dig som är intresserad av att flytta till Vansbro kommun hittar du här

Lediga jobb i kommunen publicerade på Platsbanken hos Arbetsförmedlingen hittar du här.


Ägarskiftescentrum
Funderar du på att sälja ditt företag eller överlåta det till dina barn eller en anställd? Då ska du kontakta Ägarskiftescentrum! Vi är specialiserade på generationsskifte i familjeföretag och har även erfarenhet av att hjälpa företagare som vill sälja till andra än familjen. 
 

Senast uppdaterad: 12 december 2018
Uppdaterad av: Per Wikström
Informationsansvarig: Oskar Lundgren

Kontakt

Näringslivssamverkan

Mattias Christianson
Tillförordnad näringslivschef
Telefon: 0281-752 50
mattias.christianson@nlsvvansbro.se

Oskar Lundgren 
Näringslivschef
Telefon: 0281-752 54
oskar.lundgren@nlsvvansbro.se

Besöksadress:
Lokstallet
Magasinsvägen 1
780 50 Vansbro

 

Redaktörer - Webmail