2017-10-04

Kommande vecka är utsedd till nationell E-medborgarvecka av Digidelnätverket, och är en vecka då e-tjänster och tillgänglighet står i fokus. Tanken med kampanjen är att olika aktörer ska samla aktiviteter och insatser som på varierande sätt visar på fördelarna med att använda e-tjänster och av en ökad digital delaktighet. I Vansbro kommun är det främst biblioteket som i år satsar på aktiviteter. Det här händer på ditt bibliotek under E-medborgarveckan:

Måndag 9/10, 17-19, Vansbro: Handelsbanken kommer på besök och visar sina e-tjänster, hur man fixar och använder bank-id med mera.

Tisdag 10/10, 17-19, Vansbro: Hur hänger det ihop och vad betyder orden? Claes Hermansson från Hecla IT-lösningar medverkar och pratar om internet i allmänhet, och svarar på besökarnas IT-relaterade frågor i synnerhet.

Tisdag 10/10, 17-19, Dala-Järna: Ur-Alf kommer på besök för att svara på besökarnas frågor om datorer och internet.

Onsdag 11/10, hela dagen, Vansbro: Bibliotekspersonalen presenterar alla de digitala tjänster som erbjuds inom biblioteken i Vansbro kommun, bland annat e-böcker, Press-Reader (tidningar och tidskrifter på nätet), Biblioteket online med mera. Möjlighet att ställa frågor.

Välkommen!

 

Senast uppdaterad: 4 oktober 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail