2015-09-17

Barnen och personalen på avdelningen Vitsippan på förskolan Mossebo i Vansbro tröttnade på alla bilar som stod parkerade längs den lilla gatan utanför förskolan.

Barnen skrev då ett brev och delade ut som ett flygblad till bilförarna. Det hjälpte ett tag men snart var det lika igen. Tillsammans med Angela Knutsson och Karin Bäck från personalen räknades då bilarna och ritades in på stapeldiagram som lämnades in till kommunen tillsammans med ett krav på bättre trafiksäkerhet.
- Vi fick gå mitt i vägen med alla barnen när vi skulle ut på promenad, berättar Angela. 

Nu har det resulterat i en gång- och cykelbana längs Fredsgatan som den aktuella gatan heter. Det är också parkeringsförbud längs vägen, men finns fortfarande möjlighet att stan för att lasta i och ur.
- Bara vi fått upp skyltarna ska de nya reglerna börja gälla, säger Thomas Carlsson, chef för Samhällsbyggnad på Vansbro kommun. - Det är fantastiskt roligt att kraven på bättre trafiksäkerhet kommer från barnen på Mossebo och att vi kunnat göra något åt problemen, avslutar Thomas.

 

Här kan du se ett reportage om Mossebobarnens trafiksäkerhetskrav med Samuel Nyström och Stella Pollack på SVT >>>

 

Senast uppdaterad: 17 september 2015
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail