2016-12-09


Kompisarna Caroline Nilsson, August Hult, Saga Berg och Emil Svärd hade klätt upp sig för Nobelfesten. Foto: Anna Nyberg.

Sedan flera år tillbaka är Nobelfestligheterna på Myrbacka skola ett viktig och återkommande inslag i december.
− Vi klär upp oss, äter trerätters− och efter maten blir det dans, berättar rektor Birgitta Ekebratt.

På fredagen var det dags för årets upplaga av den lokala Nobelmiddagen.
En sandwich med curryröra till förrätt, kyckling med klyftpotatis och bearnaisesås till varmrätt, samt kladdkaka till dessert− så såg årets Nobelmiddag (eller lunch) ut på Myrbackaskolan, som för dagen hade flyttat in i Juf-lokalen i Dala-Järna.


Foto: Anna Nyberg.

− Det är Nobel för hela slanten i dag. Vi kom hit vid 10.30-tiden, avnjuter en härlig middag tillsammans, får lyssna till ett tal som i dag hålls av Andreas Friberg som driver den lokala Hemköp-butiken, och därefter blir det dans, berättade Birgitta Ekebratt, för dagen själv klädd i stilig långklänning.


Rektor Birgitta Ekebratt. Foto: Anna Nyberg.

Inför festligheterna hade eleverna fått lära sig mer om vett och etikett och det har även övats dans. Just dansmomentet såg inte alla lika mycket fram emot.
− Nej fy! utbrast August Hult, som svar på frågan om det skulle bli kul att dansa.

Även kompisarna Caroline Nilsson, Saga Berg och Emil Svärd höll med− dansen var inte dagens höjdpunkt. Däremot tyckte de att maten var god, och att det var roligt att få klä upp sig.


Foto: Anna Nyberg.

För matserveringen stod ett 20-tal elegant kyparklädda elever från Smedbergsskolan, som tyckte att det ärofyllda uppdraget var ett kul avbrott från de ordinarie skoluppgifterna.


Dagens serveringspersonal kom från Smedbergsskolan. Foto: Anna Nyberg.

Anna Nyberg, kommunikatör

 

Senast uppdaterad: 9 december 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail