2017-11-16

Föräldraalliansen Sveriges kommunala grundskoleindex är en kvalitetsranking som utgår från ett föräldraperspektiv och Vansbro kommun klättrar från plats 227 (2016) till plats 10 i år. Vansbro utses därmed till en av årets ”raketer” vilket innebär att kommunen är en av de fem kommuner i Sverige som ökat allra mest i undersökningen jämfört med föregående år.

– Det här är verkligen ett steg i rätt riktning för både för- och grundskolan i Vansbro kommun, säger Marit Andersson, skolchef i Vansbro kommun.  

– Lärartätheten och hur väl eleverna når målen är exempel på faktorer som påverkar resultatet och jag vill verkligen att all personal, från förskoleklass till årskurs nio, ska känna sig stolta över det resultat vi har åstadkommit tillsammans, säger Marit Andersson.

Läs mer om grundskoleindex här.

 

Senast uppdaterad: 16 november 2017
Uppdaterad av: Per Wikström

Redaktörer - Webmail