2016-10-11

De senaste dagarna har det cirkulerat uppgifter i media om att Bert Karlsson varslat personal på sina asylboende runt om i landet, och att Nåshemmet i Nås är ett av de asylboenden som skulle omfattas av varslet och riskerar nedläggning. I går sa Bert Karlsson själv till Falu-Kuriren att Nåshemmet inte finns bland de asylboenden som kommer att avvecklas på kort sikt.

− Vi har avtal till den 20 november, men jag har svårt att tro att det inte blir en förlängning, säger Bert Karlsson till tidningen.

Alireza Akhondi är integrationschef i Vansbro kommun. Han säger att man från kommunens sida är medveten om att det pågår förhandlingar mellan Karlsson och migrationsverket, men att utgångspunkten för arbetet på kommunens integrationsenhet i dagsläget är att Nåshemmet kommer att drivas vidare.
−Däremot har vi självklart backup-planer om så inte blir fallet. Vi är beredda om det sker förändringar, säger Alireza Akhondi.

I dagsläget bor det ett 80-tal asylsökande personer på Nåshemmet.

Senast uppdaterad: 11 oktober 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail