2016-11-24


Elin, Mia och Anneli på integrationsenheten behöver just din hjälp för att på allvar kunna dra igång det efterlängtade Sportoteket. Foto: Birgitta Söderlund.

Vansbro kommun är i slutskedet av insamlandet av utrustning till vårt nya Sportotek. Där ska kommunens barn och unga kunna låna sportutrustning gratis, för att på så sätt få möjlighet att testa nya sporter- utan att behöva köpa dyr utrustning först. Men nu behövs din hjälp för att Sportoteket ska kunna komma igång på riktig!

Att sportutrustning är kostsamt vet de flesta, och när barnen är små kan intressena snabbt svänga. Ena veckan vill sjuåringen testa hockey- nästa vecka ridning, och då krävs en helt annan utrustning.

För att ge Vansbro kommuns barn och unga chansen att kunna testa olika sporter- utan att utrustningen ska kosta familjerna stora pengar- håller integrationsenheten på att starta ett Sportotek. Där ska barn och unga under en begräsnad tid kunna låna olika typer av sportutrustning, på samma sätt som en lånar böcker på biblioteket.

Men för att kunna dra igång på riktigt behövs det ytterligare lite utrustning. Har du någon sporutrustning liggande hemma som är urvuxen eller som inte längre används? Kan du i så fall tänka dig att skänka något till Sportoteket, så att det du och din familj inte längre använder, kan komma till nytta och glädje för någon annan? I första hand söker vi:

* Skridskor, hjälmar, klubbor
* Skidor, pjäxor, stavar
* Innebanbdyklubbor
* Inomhusskor
* Fotbollsskor
* Annan utrustning som kan passa Vansbros Sportotek

Om du har något att bidra med, hör av dig snarast till Elin Israelsson på telefon 0281-752 72, eller Mia Johansson på telefon 0281-750 16.

Tack för att du hjälper till att ge Vansbro kommuns barn och unga chansen att testa nya fritidsaktiviteter och sporter!

Senast uppdaterad: 24 november 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail