2017-01-03


Elin Israelsson och Mia Johansson är kontaktpersoner för Fritidsbanken. Foto: Birgitta Söderlund.

Vansbro kommun har tidigare annonserat efter sportutrustning för öppnande av ett så kallat Sportotek; ett slags bibliotek för sportprylar där kommuninvånare kan låna utrustning. För en tid sedan valde kommunen att gå med i ett nationellt nätverk för utlåning av sport- och fritidsprylar, vilket innebär att Sportoteket byter namn till Fritidsbanken. Syfte och ändamål har dock inte förändrats.

− Tanken är att människor skänker sådana sport- och fritidsprylar som de inte längre använder, och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut. Här kan alla låna utrustning för en aktiv fritid, exempelvis skidor, skridskor, inlines, cyklar, snowboards, fotbollsskor och mycket mer. Viktigt i konceptet är att alla kan låna och att allt är gratis. Inga pengar hanteras på den lokala Fritidsbanken, och verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang, säger kommunens föreningssutvecklare Mia Johansson.

Fritidsbanken öppnar på Vasagatan 1, med ingång från Järnvägsgatan, i Vansbro den 31 januari 2017. Inför öppnandet efterlyser kommunen än en gång sport- och fritidsprylar. För att förenkla inlämning för invånare i alla kommundelar kan utrustning till och med februari lämnas på nedanstående platser och tider. Därefter lämnas utrustning som ska skänkas direkt till Fritidsbanken:

Nederborg skola Nås: Skoltid
Myrbacka skola Dala-Järna: Skoltid
Fritidsgården Dala-Järna (vid biblioteket): Måndag, onsdag och fredag klockan 18-21
Fritidsgården Vansbro (Smedbergsskolans café): Tisdag och torsdag klockan 18-21
Parkskolan Vansbro: Skoltid
Integrationsenheten Vansbro: Kontorstid, lunchstängt klockan 12-13
Berghedens skola Äppelbo: Skoltid

För att lämna utrustning på ovanstående platser, uppsök kansli eller liknande, alternativt prata med någon ur personalen så får du hjälp att hitta rätt.

Vid frågor, kontakta Mia Johansson telefon 0281-750 16, eller
Elin Israelsson telefon 0281- 752 72

Senast uppdaterad: 3 januari 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail