2017-09-13


Foto: Mia Johansson.

I söndags arrangerades Idrottens dag i Vansbro, ett samarbete mellan Vansbro kommun, Dalarnas Idrottsförbund och Sisu Idrottsutbildarna. Syftet var att få folk i rörelse, samt att öka kännedomen om det idrottsutbud som faktiskt finns i kommunen.

Under dagen hade de cirka 250 besökarna möjlighet att testa fotboll, ishockey, dyksport, motionsgympa, ju-jutsu, innebandy, flygsport, ridning, skytte, skidåkning, cykel, paradans (handikappdans) och golf. Det fanns också en populär hoppborg för barn på plats, och en lång rad lokala idrottsföreningar informerade om sina respektive verksamheter.

Arrangemanget ingick också i det landsomfattande uppropet Ge bort till sport, där man under dagen samlade in frilufts- och idrottsutrustning, som oavkortat gick till Fritidsbanken. Fritidsbankens idé är att det ska vara enkelt och lättillgängligt att komma igång med idrott, och att ekonomi inte ska vara ett hinder för att prova fler aktiviteter.

Att Idrottens dag arrangerades just i Vansbro som enda ort i Dalarna berodde på att Dalarnas första Fritidsbank finns här. Fritidsbanken fick under dagen in utrustning motsvarande cirka 170 kilo och det blev en fin dag i rörelsens tecken.
 

Senast uppdaterad: 13 september 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail