2012-12-06

Genom sin tillväxt har företagen i Vansbro placerat kommunen på första plats i Dalarnas län. Kreditupplysningsföretaget Syna har kartlagt samtliga svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut för att utse vinnarna. Det är sjätte året i rad som priset Bästa Tillväxt delas ut av Syna.

– Vi har haft en bra utveckling de senaste åren med ett antal företag som går framåt och växer. Priset för Bästa Tillväxt är väldigt positivt. Att flera företag går bra och ökar sin omsättning sprider energi till andra, säger Oscar Lundgren, näringslivschef i Vansbro kommun.

Dessa 19 aktiebolag i kommunen ökade sin omsättning, ökade antalet anställda och gick med vinst: 
Bo-Be Plastindustri AB
Dala Tak & Fasad AB
Edvin Larssons Mekaniska AB
Färg, Golv & Inredning i Dala-Järna
Hederskog Konsult AB
Hulåns Bygg AB
Hydroforming Design Light AB
Kompis Utvecklings AB
Nimatopaal i Dala Järna AB
Rågsveden-Sveden Trä AB
SEVAB AB
Skogskonsult i Västerdalarna AB
Säljgården i Dala-Järna AB
Vansbro Elektriska Installations Akt
Vansbro Montage & Fastighets AB
Vansbro Sparkfabrik AB
Westlings Industri AB
Västerdala on west AB
Äppelbo Bygg AB

- Ytterligare ett bevis på att vi har många fina företag i kommunen som hela tiden tar hem utmärkelser, skapar arbete och gör bra resultat. Jag är stolt idag, säger Per-Anders Westhed, kommunalråd i Vansbro.

Årets pris

Efter att ha kartlagt de svenska aktiebolagens bokslut och pratat med näringslivsansvariga i kommunerna märks en viss oro inför 2013. Ute i Europa har det varit tufft för många företag medan de svenska företagen har klarat sig relativt bra. Många kommuner upplever att deras företag har anpassat sin verksamhet för att kunna växa och hantera konjunktursvängningar samtidigt som man är osäker på hur man kommer att påverkas av omvärlden. Därför är det extra roligt att avsluta året med att uppmärksamma de kommuner där företagen går bra och växer.

 

Senast uppdaterad: 6 december 2012
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail