2015-09-15

Den 15 september släpptes resultatet av årets upplaga av svenskt Näringslivs företagsranking. Vansbro kommun som förra året låg i topp bland dalakommunerna har inför detta år tappat och hamnar på en andraplacering efter Rättviks kommun.

Jämfört med alla kommuner i landet hamnar Vansbro på plats 94. I fjol var placeringen 82. 

Bland det positiva i undersökningen är att tillgången på kompetens verkar ha blivit bättre – här klättrar Vansbro 91 placeringar jämfört med 2014.
Vansbro är också bland landets bästa när det gäller enkätfrågan ”Skolans attityder till företagandet” och ligger nu på en andraplats i landet, vilket är en placering upp jämfört med 2014.

Bland de områden som Vansbro tappat placeringar inom finns ”Service till företag” (-67 placeringar), ”Konkurrens med företag” (-85 placeringar) och ”Allmänhetens attityder till företagandet” (-46 placeringar).

- Jag tycker att vi ska vara stolta över resultatet men självklart jobba vidare för att förbättra det vi kan, säger Vansbros kommunalråd Per-Anders Westhed.

- Vi ligger fortfarande bra till men är dock  inte nöjda med det utan siktar på att fortsätta uppåt i listan. Företagsklimat och framgångsrika företag som anställer personal är det viktigaste för vår kommuns utveckling och överlevnad, säger Oskar Lundgren, näringslivschef på Näringslivssamverkan i Vansbro kommun.

Hela undersökningen finns att läsa här >>>

 

 

Senast uppdaterad: 15 september 2015
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail