2010-05-05

Måndagen den 10 maj kommer Gert Fylking, Robert Aschberg, Musse Hasselvall och Andreas Halldén till Vansbro kommun i syfte att få in pengar till Cancerfondens forskning kring prostatacancer.

För ett år sen genomförde Robert Aschberg och Gert Fylking den mödosamma vandringen från Ystad till Haparanda.På tre månader gick de närmare 200 mil, på ren viljestyrka. De gjorde det för att samla in pengar och sprida kunskap om prostatacancer – Sveriges vanligaste cancerform.

Nu är det dags för Robert och Gert att ta sig tillbaka – från Haparanda till Ystad.
Men på sin resa från norr till söder behöver de inte promenera, utan nu behöver de folkets hjälp för att nå sitt mål. Det handlar nämligen om att lifta, och alla transportmedel är tillåtna.

Precis som förra året är detta ett projekt som Strix Television producerar för Cancerfonden som en del i deras Mustaschkamp. Mustaschkampens mål är att sprida kunskap om prostatacancer samt att samla in pengar för att besegra sjukdomen.

Under färden hoppas vi att de ska ställas inför olika utmaningar, hamna i roliga situationer och få uppleva en unik resa genom ett annorlunda Sverige.

Och nu behöver vi er hjälp för att lyckas med detta!

Vi är ute efter olika roliga utmaningar som genererar i pengar till insamlingen – det kan vara allt ifrån att gubbarna ska tvätta hundar, fälla träd eller hålla i ett pass vattengympa på det lokala badhuset. Alla idéer är varmt välkomna!

Maila din idé till oss på ystadhaparanda@strix.se  
 

Musse Hasselvall och Andreas Halldén kommer att simma i Vanån måndag 10 maj kl 11.00. I en av följebåtarna kommer Gunde Svan att mana på dem att simma fortare. De ska också försöka slå Gundes duschrekord på 1,38 minuter på Vansbro simhall & gym.

Här är lite bilder från simningen under förmiddagen.

Programmet kommer att sändas Söndagar i maj månad, kl 19.00 på TV8. 

Senast uppdaterad: 10 maj 2010
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail