2011-04-04

Vansbro Utbildningscenter har tagit storslam i Dalamästerskapen i Ungt Företagande.

  Karl Henrik "Kalle" Björklund

Mästerskapen gick av stapeln i Falun. Hela tre guld kammade UF satsande Vansbro hem, ett för hela skolan, ett för årets lärare och ett i tävlingen Bästa UF företag.
Dagen inleddes med invigning och prisutdelning i tävlingen Årets Bästa UF lärare, hade eleverna nominerat sin lärare Cayenne Cranning och efter både intervju och mailkontakt hade juryn bestämt att priset skulle gå just till henne. Kort stund efter det så korades också Årets UF skola vilket också blev Vansbro Utbildningscenter.

Inför denna dag hade två av skolans UF företag kvalat in till finalen i Bästa UF företag och dessa företag och 18 andra fick visa sina presentationer för en granskande jury och blev därefter intervjuade om sina respektive företag. Efter överläggning hade juryn sex finalister klara och bland dessa företag var Vansbros Rub Me UF som består av Josephine Tännström, Johanna Christians, Viktoria Engman och Byns Stina Larsson. Efter en nervös väntan så fick de äntligen göra sin presentation för de ca 250 personer som var där och tittade.

Presentationen gick bra och nu väntade en intervju med många frågor om deras företag och produkten. Efter lång väntan, middag och flera prisutdelningar var det sedan klart, Vansbro vann!! Inte bara äran utan fick genom detta även chansen att delta i SM i Ungt Företagande som går av stapeln i Stockholm, Älvsjö.

Tjejerna som naturligtvis lagt ner mycket arbete i sitt UF var jublande glada och fick knappt fram ljud alls under segerintervjun. Det fina vandringspriset var i hamn och de tillresta Vansbroborna var glada.

Engagemang, glädje och att se möjligheterna var några av ingredienserna som nämndes. Under resans gång har eleverna arbetat mycket med mental träning, målstyrning och motivation.

Det första målet som företaget formulerade löd: ”Vi ska vinna rubbet!” Det här målet är nu med råge uppfyllt och vi önskar Rub Me UF och Vansbro Utbildningscenter all lycka i SM 9-10 maj!

Text: Cayenne Cranning
Foto: Karl-Henrik "Kalle" Björklund

Senast uppdaterad: 5 april 2011
Uppdaterad av: kodamera

Redaktörer - Webmail