2012-05-24

Föräldrar till Smedbergsskolans elever i årskurs 6-9 och allmänheten har bjudits in till en informationskväll i Teatern den 29 maj. Kvällen, som arrangeras av Vansbro kommun och Studieförbundet Vuxenskolan, har tre olika teman.

De tre rubrikerna som behandlas under kvällen är: 

”Tobak, alkohol och narkotika bland våra ungdomar”, med föreläsare Håkan Fransson, Öckerö kommun

”Ungdomar och motorfordon” – föreläsare från Trafikpolisen

”Narkotikasituationen i kommunen” – föreläsare Patrik Burmansson från polisen i Vansbro/Malung-Sälen.

I det första temat kommer resultatet av årets drogvaneundersökning presenteras som i år genomförts för tredje gången bland elever i årskurs 7-9. Undersökningen och arbetet handlar främst om alkohol men innehåller även delar om tobak och narkotika. Syftet i slutänden är att påverka vuxenvärlden att inte acceptera för tidigt drickande.

Mycket glädjande är att det skett en positiv förändring i Vansbro liksom i övriga ”testkommuner” under dessa tre år. Eleverna uppger i högre grad att föräldrar EJ tillåter dem att dricka och ungdomsdrickandet minskar.

Något som är mindre glädjande är att allt fler elever säga sig säkert veta var de ska få tag på narkotika om de så skulle vilja. Detta är skrämmande och föranleder en viktig polisinformation denna kväll hur narkotikaläget ser ut i kommunen.

Annat viktigt som framkommer i undersökningarna är att många unga någon gång har åkt bil med berusad förare. Trafikpolisen ska bland annat tala kring detta.

Informationskvällen 29 maj klockan 18.30 – ca 21.00 i Vansbro teater riktar sig till även till allmänheten och alla är hjärtligt välkomna till en kväll med viktig information.

 

 

 

Senast uppdaterad: 24 maj 2012
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail