2012-08-10

Under helgen har Vansbro kommun besök av motsvarigheten till kommunstyrelsen från den tjeckiska staden Velké Mezirící, som är en av Vansbros vänorter. Gästerna ska bland annat få uppleva Trollbröllopet och Flygfesten, och under fredagen diskuterade de båda kommunledningarna hur de ska utveckla samarbetet orterna emellan.

- Vi har diskuterat samarbetsprojekt, helst på medborgarnivå inom bland annat kultur, idrott och ungdomsverksamhet, sade Radovan Necid, kommunalrådet från Velké Mezirici.
Delegaterna från Tjeckien är också intresserade av de svenska modellerna för att jobba med arbetslösheten och har sökt projektpengar genom den tjeckiska regeringen för att  starta en mötesplats för ortens arbetssökande.
- Vi är också mycket intresserade av det svenska arbetet med Ung Företagsamhet, fortsätter Necid.
- Vänortsutbytet har under några år inte varit så aktivt, men syftet med det här besöket är att få en slags nystart, och vi ser samarbetet orterna emellan som mycket värdefullt, säger Vansbros kommunalråd Per-Anders Westhed.
 
Under fredagseftermiddagen fortsatte diskussionerna i mycket positiv anda. Det blev också besök på räddningsstationen där Bo Lundberg och Niclas Jolhammar svarare på frågor från intresserade gäster. Ett besök gjordes också på Lokstallet/Turistbyrån. Gunde Svans utställning med prissamlingen var intressant för gästerna då Gunde är välkänd i Tjeckien.

 

På bilden kommunalråden Radovan Necid och Per-Anders Westhed.
 

 

Senast uppdaterad: 10 augusti 2012
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail