2012-09-06

Vansbros kommunalråd Per-Anders Westhed har tillsammans med tre andra kommunalråd från inlandet uppvaktat Näringsdepartementet angående Inlandsbanan. Anledningen var den rapport som nyligen presenterades och som föreslår att en upprustad Inlandsbana från Gällivare till Kristinehamn med tvärbanor blir ”det tredje spåret” som underlättar de kapacitetsproblem som finns i det svenska järnvägsnätet. Tvärbanorna i Dalarna är Furudal-Bollnäs, Marbäck-Mora och Västerdalsbanan.

- Det är en långsiktig vision som när den genomförs kommer att ha långtgående positiva effekter för Vansbro kommun. Det känns stimulerande att få vara med som drivande i denna fråga, säger Westhed. - Målsättningen är naturligtvis att få med en skrivning om detta i den infrastrukturproposition som regeringen lägger under hösten.

Övriga deltagare vid uppvaktningen var kommunalråden Caisa Abrahamsson, Sorsele, Tomas Mörtsell, Storuman, och Ann-Sofie Andersson, Östersund.

Senast uppdaterad: 6 september 2012
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail