2013-06-27

Många ortsbor kom för att fira när hängbron mellan Grönalid och Vansbro centrum nyinvigdes efter en omfattande renovering. Bron har varit avstängd sedan december 2011 och detta har förstås förorsakat en del problem för boende i Grönalid och för dem som jobbpendlar till området. 

- Ni har haft ett enastående tålamod, ge er själva en stor applåd, sade kommunalrådet Per-Anders Westhed, under invigningsceremonin.

Talade under invigningen gjorde även Leif Nilsson, ordförande i Region Dalarna, som varit med och finansierat brorenoveringen. Själva byggprojektet har genomförts av lokala entreprenörer: Munters Bygg AB, BPR AB och Vansbro Elektriska Installations AB. Anders Hellgren, BPR, har varit projektledare för bygget. 

Flitiga cyklisten Kerstin Waller, också boende i Grönalid, klippte därefter bandet och cyklade premiärturen på bron. På vägen tillbaka fick hon sällskap av Jocke Andersson (bilden). Under invigningen spelade Therese Olsson med musikelever och det serverades förfriskningar. 

 

Senast uppdaterad: 27 juni 2013
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail