2015-11-09

I det akuta läge som råder behöver Migrationsverket snabbt få tillgång till fler kommunala evakueringsplatser. Kommunerna i landet har inventerat sina lokaler utifrån säkerhet, hygienmöjligheter och annan lämplighet, och möjlighet att snabbt ställa dessa i ordning.

Ett evakueringsboende kommer under veckan att inrättas i Vansbro. Boendet erbjuder under en kortare period sovplats, hygienmöjligheter och mat i väntan på slussning vidare till ett asylboende någonstans i landet. Personal kommer att finnas på evakueringsboendet dygnet runt.

Arbetet med att samordna arbetet vid evakueringsboendet leds av en förstärkt ledningsgrupp inom Vansbro kommun. Det kommer att behövas frivilliga krafter inom en snar framtid, mer information om detta kommer att finnas här på hemsidan när det är dags.

Mer info om flyktingsituationen i kommunen, samt länkar till olika myndigheter med mera hittar du här >>>

Senast uppdaterad: 13 november 2015
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail