2015-12-23

Uppdatering: Vid 23-tiden på onsdagskvällen återvände de asylsökande till Nåshemmet.

Det var på onsdag eftermiddag som ett 25-tal asylsökande sökt sig till VUC:s cafeteria och bestämde sig för att stanna där. Personerna har sökt sig dit för att markera sitt missnöje med de missförhållanden de menar finns på Nåshemmet.

Förhandlingar har under dagen och kvällen förts mellan de asylsökande och kommunalråd, kommunchef och polis. Kontakt har också tagits med Jokarjo AB som driver Nåshemmet. Representanter från företagets ledning har förklarat sig beredda att komma till Nåshemmet för en diskussion. Detta till trots valde de asylsökande att stanna i cafeterian. Vakter fanns på plats i lokalerna. Läget bedömdes vid 21.30 på onsdagskvällen som lugnt och vid 23-tiden kunde man alltså enas och de asylsökande åkte tillbaka till sitt boende i Nåshemmet.

 

Senast uppdaterad: 24 december 2015
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail