2016-09-05

− Jag vill inte lämna Vansbro!
Det sa Patrik Gimfalk, som tillsammans med hustrun Anna Reijer Gimfalk i helgen var i kommunen för att lösa in hennes vinst i apptävlingen, nämligen ett forsränningsäventyr.
− Det var något jag aldrig trodde att jag skulle göra, men jag är så oerhört tacksam för att jag fick chansen. Det var fantastiskt roligt! säger Anna Reijer Gimfalk.

Anna Reijer Gimfalk och Patrik Gimfalk tillsammans med Thomas Carlsson, Västerdala Fors och Äventyr, och hans son Loke. Foto: Anders Åkerström.

Tillsammans med maken satte hon sig redan på fredagskvällen i bilen för att åka de nästan 40 milen från Partille till Vansbro. På vägen stannade paret i Karlskoga för att hälsa på sonen Anton som sedan någon vecka tillbaka pluggar där. På lördagsförmiddagen anlände de sedan till Västerdala Fors och Äventyr, där en rigorös säkerhetsgenomgång väntade innan det var dags att trotsa Kärringsforsen.
− Vi fick öva på att rädda varandra. Lite läskigt kändes det allt när vi skulle åka iväg, erkänner Anna Reijer Gimfalk.

Men väl i båten tog äventyrslustan över.
−Det var hysteriskt roligt, mycket roligare än jag någonsin kunde förställa mig, säger hon, och berättar att både hon och maken lyckades hålla sig i båten under hela färden.
− Fast vid ett tillfälle var det riktigt nära att vi åkte i. Det var en riktig adrenalinkick.


Foto: Anders Åkerström. 

Efter forsränningsäventyret väntade middag, bastu och övernattning på Snöå Resort.
− Vilka vackra omgivningar! Helt otroligt fint! säger paret nästan i kör.
− Och vilken god trerätters middag vi fick. En oerhört härlig helg, konstaterar Anna Reijer Gimfalk.

Besöket var parets första i Vansbro kommun, men troligen inte det sista.
− Jag vill inte åka härifrån, säger Patrik Gimfalk med ett skratt, och tillägger:
− Vi lär komma tillbaka.


Nöjda forsrännare. Anna Reijer Gimfalk och Patrik Gimfalk. Foto: Anna Nyberg.

Lyckat familjeäventyr
Under helgen har även familjen Skoglund, bestående av mamma Ulrika samt barnen Saga, Alwa och Lukas från Torestorp mellan Borås och Varberg varit i Vansbro kommun för att lösa in sin apptävlingsvinst; en äventyrsweekend för hela familjen bestående av flottåkning med picknickkorg, övernattning på Rutsbrogården och dressincykling. Alltsammans i samarbete med Vansbro Äventyr.
− Du anar inte hur glad jag blev av den här vinsten. Som ensamstående mamma är det svårt att få till det där lilla extra, så det var helt fantastiskt roligt att få ta med barnen på det här äventyret, säger Ulrika Skoglund.

Vistelsen började dock med just precis ett riktigt äventyr.
− Så snart vi hade åkt iväg med flotten på älven så blåste ett oväder in och himlen blev svart, det började blåsa ordentligt och sedan kom regnet. Det var bara att snabbt ta på regnkläder och köra full gas på motorerna för att komma undan från regnet. Åskan börja mullra och jag undrade i mitt stilla sinne vad jag hade gett mig in på. Men barnen njöt i fulla drag då det blev än mer äventyr och lite extra spännande, berättar Ulrika Skoglund.


Lukas, Saga, Alwa och Ulrika Skoglund. Foto: Anna Nyberg.

Ovädret drog turligt nog undan lika snabbt som det kom in och gänget fick en magisk kväll i solnedgång på Västerdalälven.
− Vi drog i gång grillen och fick på det viset lite värme. När vi senare hade vänt håll och sakta gled tillbaka medströms kunde vi avnjuta picknickkorgen som Vansbro Äventyr hade skickat med, innehållande grillat kött, en god hemmagjord potatis- och grönsallad samt en läcker sås. Det blev en fantastisk kväll, säger Ulrika Skoglund med ett leende.


Foto: Anna Nyberg.

Efter en god natts sömn väntade sedan en heldagsutflykt med dressin.
− Solen sken från en klarblå himmel och vi kunde inte önskat oss bättre väder. Med picknickkorg från Vansbro Äventyr samt en stor portion äventyrslusta i bagaget gav vi oss iväg. Dagen bjöd på härlig natur med mossa, myrar, vattendrag och skog. Vi såg fåglar, trollsländor och fjärilar och återvände många timmar senare med blåbärsblåa läppar och vindrufsiga i håret, lyckliga av äventyr och frisk luft. Alltsammans har varit väldigt väl ordnat för oss och vi är jättenöjda, säger Ulrika Skoglund.

Alla vinster inlösta

Förutom de tio tröstpriserna, i form av start i valfritt lopp i Vansbrosimningens regi nästa år, är nu samtliga apptävlingsvinster inlösta. Vansbro kommun tackar deltagande företag för ett gott samarbete och uppmanar alla att hålla utkik efter framtida tävlingar i appen.

svensk.ivarsbopalandet.se
www.forsaventyr.se
www.snoaresort.se
www.vansbroaventyr.se
www.trollbrollopet.se
www.vansbrocamping.se
www.flottaren.se
www.stationsagen.com/
www.vansbrosimningen.se

Anna Nyberg, kommunikatör

Senast uppdaterad: 5 september 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail