2016-10-11


Foto: Älgjakt! Varglyans förskola, Vansbro kommun.

Det blev en spännande start på tisdagen på Varglyans förskola i Nås. När barnen kom dit på morgonen hade pedagogerna nämligen förberett för älgjakt.

Att det är älgjaktstider har knappast gått någon förbi, men att det även jagas älg ute på förskolorna, är det kanske inte alla som vet. Det blev dock god jaktlycka på Varglyans förskola på tisdagsmorgonen, berättar pedagogerna.

Alla barn och vuxna började dagen med en samling ute på gården för genomgång, och sedan började en kul och spännande jakt efter älg i närområdet. Skulle man ens få syn på en älg? 

De barn som hade "bössor" lyckades allihop med konststycket att få både syn och träff på (fiktiva) älgar. Efteråt fick de hjälpas åt att bära fram den, och barnen fick kvistar i mössorna som visade att de hade skjutit en älg.


Genomgång inför jakten. Foto: Varglyans förskola, Vansbro kommun.

När jakten var över samlades avdelningarna var för sig för fika från medhavd matsäck som pedagogerna hade lagt i barnens ryggsäckar i smyg. Till efterrätt serverades uppskattade "älglortar" i form av chokladbollar.


Älglortsfika! Foto: Varglyans förskola, Vansbro kommun.

Anna Nyberg, kommunikatör

Senast uppdaterad: 11 oktober 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail