2016-12-13


Maj Fagerberg, 94 år, var Vansbro kommuns äldsta lucia i år. Tillsammans med sina tärnor, stjärngossar och en tomte lussade hon för vännerna på Bäckaskogs äldreboende på luciaförmiddagen. Foto: Anna Nyberg.

I dag, den 13 december, har luciadagen firats med luciatåg på en rad olika platser och inom många olika verksamheter i kommunen. Vi har under dagen kunnat se både väldigt unga, aktningsvärt gamla, manliga och kvinnliga lucior som med stolthet burit ljuskronan. Nedan följer en bildkavalkad från dagen- men det är ändå bara ett axplock. På Vansbro kommuns instagramkonto kan du även se filmer från olika firanden. Det kan även tillkomma bilder under onsdagen, då några verksamheter har valt att ha sitt firande den 14/12.

Bäckaskogs äldreboende. Foto: Anna Nyberg.

Smedbergsskolan, Vansbro i Teatern, Medborgarhuset. Lucia heter Frida Elofsson. Foto: Anna Nyberg.Förskolan Triangeln, Vansbro.
Foto Anna Nyberg.

Förskolan Varglyan, Nås. Foto: Veronica Enström.Skogsgläntans förskola, Dala-Järna.
Foto: Kerstin Rälg-Olsson.

Myrbacka skola, i Dala-Järna kyrka. Foto: Lisen Svensson.


Betul, årskurs fyra och Thea, årskurs fem.

Pedagogisk omsorg, Vansbro.

Politikerlucior i form av Anders Lundin, Lars-Olof Liss och Nils-Erik Edlund från utskottet leva och bo. Foto: Catarina Willman.

 

Senast uppdaterad: 16 december 2016
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail