2017-09-04


Bland annat en sådan här gungställning har köpts in i det första skedet. Illustration: Kompan.

I maj bestämde sig kommunstyrelsen för att satsa nästan 1,3 miljoner kronor på en mångaktivitetspark i Westbergsparken i centrala Vansbro. Först ut att anläggas är en lekparksdel för de allra yngsta− och snart anländer de första lekredskapen.

− Alldeles innan semestern beställde jag en sandlåda, ett lektåg och en gungställning med både vanliga gungor och en korggunga. Leveranstiden skulle vara sex veckor, och om det stämmer så kommer redskapen vilken dag som helst, säger samhällsbyggnadschef Thomas Carlsson.

Så snart utrustningen kommit ska den monteras, och förhoppningsvis kan den första delen av aktivitetsparken därmed stå klar inom några veckor.
− Det här är bara ett första steg, det kommer att blir både mer lekredskap och fler delar i aktivitetsparken framöver. I uppdraget jag fått från kommunstyrelsen ingår att bjuda in allmänheten till ett samådsmöte för att diskutera vilka olika delar invånarna vill se i parken, säger Carlsson.

Enligt tidigare planskisser är delar som diskuteras ett utegym, en hinderbana, boulebana och skatepark.
− Ett diskussionsmöte för allmänheten hålls måndagen den 4 september klockan 18 i Grottan, Medborgarhuset, säger Carlsson.


Skiss över en tänkbar utformning av aktivitetsparken. Innan några beslut fattas ska dock invånarna i kommunen få tycka till. Illustration: Kompan.

Viktigt att alla får möjlighet att tycka till

Kommunstyrelsens ordförande, Stina Munters (C), framhöll tidigare i våras just vikten av att invånarna i kommunen− de som faktiskt är de som ska använda parken− ska få chans att tycka till innan något spikas. Hon sa också att kommunstyrelsen gärna ser att parken får ett enhetligt tema som knyter an till kommunens historia, och som smälter in i omgivningen.
− Gärna tåg- och/eller trätema.

De redskap som hittills beställts är tillverkade i trä.

Anna Nyberg, kommunikatör

 

Senast uppdaterad: 4 september 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail