2017-08-30

Söndagen den 10 september arrangeras den riksomfattande Idrottens dag i Vansbro. Bakom dagen står Riksidrottsförbundet och Sisu, och lokalt i Vansbro även Vansbro kommun och Fritidsbanken. Med hjälp av kommunens många idrottsföreningar går dagen i rörelseglädjens tecken, och det kommer att bli ett fint tillfälle att prova olika idrotter.

Att Vansbro blev platsen för Dalarnas Idrottens dag beror på att kommunen var först ut i länet med Fritidsbanken; det ”bibliotek” för utlåning av sportartiklar som nu varit igång sedan i februari.
− Arrangemanget kopplas ihop med Fritidsbankens verksamhet, som givetvis kommer att vara öppen på Järnvägsgatan mellan klockan 10 och 16. Vi kör en extrasatsning på insamling av sportprylar under dagen, så om du har idrotts- och fritidsutrustning att skänka så tar vi tacksamt emot det under dagen. Målet är att Idrottens dag i Vansbro ska bli en folkfest, och vi hoppas på många besökare, säger Mia Johansson, lokal samordnare.

Förutom i Vansbro genomförs under hösten Idrottens dag även på över 30 andra platser i Sverige. Syftet med dagen är att locka fler till rörelse och till att vilja idrotta hela livet.
− Vi ser dagen som en möjlighet att visa upp bredden och möjligheterna inom idrottsrörelsen lokalt, och till att inspirera både barn och vuxna, att röra på sig mer, säger Mia Johansson.

Aktiviteter och samarbeten kommer skilja sig åt från de olika orterna, och Idrottens dag nationellt innefattar allt från prova på-idrotter och uppvisningar till motionslopp och seminarier.

Något för alla
I Vansbro erbjuds information eller prova på inom sporter som innebandy, cykel, ishockey, gymnastik, fotboll, ridning, jujutsu, golf, dykning, flygsport med mera. Dessutom blir det tipspromenad och hockeylegendaren Ulf Weinstock berättar om sina minnen från VM och OS. Efter klockan 15 spelas det fotbollsmatcher på Vanåvallen.
−Vi hoppas att vi har fått ihop ett program som ska erbjuda något för de flesta. Förutom alla aktiviteter kommer det under dagen att finnas olika typer av mat och fika att köpa. Allting sker i centrala Vansbro; på Fritidsbanken, utanför Medborgarhuset, i Lokparken samt på Vanåvallen, säger Mia Johansson.

Här kan du se en affisch med programmet för Idrottens dag.

Anna Nyberg, kommunikatör

 

 

Senast uppdaterad: 30 augusti 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail