2018-05-15

Svenskt Näringsliv genomför varje år en undersökning för att ta reda på vad företagare anser om företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år har över 1600 företagare i Dalarna svarat på hur de upplever företagsklimatet i sin kommun.

Rättvik och Vansbro är de kommuner i Dalarna som får bäst betyg av sina företagare i undersökningen. Båda kommunerna får ett snittbetyg på strax över fyra (bra) på en sexgradig skala. Bland Sveriges 290 kommuner är det bara 38 kommuner som får ett sammanfattande omdöme på 4,0 eller högre. I Rättvik upplever 39 % av företagen att företagsklimatet är mycket bra eller utmärkt och i Vansbro är motsvarande siffra 38 %. 

- Det är självklart väldigt roligt att få bevis från företagarna att vi har ett bra företagsklimat men jag är övertygad om att vi har potential att förbättra oss ytterligare, säger Oscar Fredriksson, kommunchef i Vansbro kommun. 

Fredagen den 18 maj träffar Vansbro kommun både Svenskt Näringsliv och lokala företag för en fördjupad dialog om hur kommunen kan arbeta för att stärka det lokala företagsklimatet. 


Grafik: Svenskt näringsliv (www.foretagsklimat.se)

Senast uppdaterad: 16 maj 2018
Uppdaterad av: Per Wikström

Redaktörer - Webmail