2017-08-29

Måndagsmorgonens ammoniakläcka vid ishallen i centrala Vansbro berodde på en trasig packning i kylanläggningen. En tekniker från det serviceföretag som kommunen har avtal med har konstaterat att packningen skulle ha hållit i 20 000 timmar, men att den faktiskt varit i bruk i enbart 14 000 timmar när den brast. All service är utförd enligt avtal, och att packningen ändå gick sönder verkar därmed bero på olyckliga omständigheter och var inget som kunde förutses.

Läckaget innebar egentligen aldrig någon direkt fara för allmänheten, men för säkerhets skull uppmanade räddningstjänsten under cirka en timmes tid allmänheten att hålla sig inomhus, med stängda dörrar och fönster. Ingen allmänhet kom till skada, däremot fick en av brandmännen som var i tjänst en mindre mängd ammoniak på kroppen och fick åka till vårdcentralen för kontroll av en lindrig skada. Händelsen kommer att anmälas som en arbetsplatsolycka till arbetsmiljöverket.
 

Senast uppdaterad: 29 augusti 2017
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail