2018-10-29


Foto: Anna Sanneviken.

Räddningstjänsten i Vansbro ingår från den 1 januari nästa år i det nya räddningstjänstförbundet Brandkåren Norra Dalarna. Det står klart sedan kommunfullmäktige i de fem kommunerna Vansbro, Mora, Leksand, Orsa och Älvdalen alla nu sagt ja.

Tanken med det nya räddningstjänstförbundet är att fem brandkårer som samverkar inom samma förbund ska vara starkare och ha mer resurser än vad en enskild brandkår/räddningstjänst i en liten kommun kan ha på egen hand.

För räddningstjänstpersonalen i Vansbro blir den stora skillnaden att de får en ny arbetsgivare; Brandkåren Norra Dalarna, istället för Vansbro kommun. De kommer också att få en ny chef. Tillsvidare är Johan Szymanski, till vardags räddningschef i Mora, interimförbundschef (tillfällig), tills en ordinarie chef har anställts.

När det gäller den operativa utryckningsverksamheten, alltså när brandkåren rycker ut på larm, blir det ingen skillnad i vardagsarbetet. Som invånare kommer du inte heller att märka något annorlunda.
 

Senast uppdaterad: 29 oktober 2018
Uppdaterad av: Anna Sanneviken

Redaktörer - Webmail