2009-04-22

Nu är det dags för den allra första Simkunnighetens dag.

Den 25 april lyfts simkunnigheten extra mycket på simhallen i Vansbro. Totalt I Sverige är det över 150 simanläggningar som den 25 april sätter simkunnigheten i fokus. Initiativtagare till arrangemanget är Badmästareförbundet, Svenska Simförbundet och energibolaget E.ON.

- Vi på simhallen i Vansbro tycker att simkunnighet är en mycket viktig fråga och vill gärna vara med och lyfta den, säger Tapani Röyttä simhallsföreståndare på simhallen i Vansbro

En huvudaktivitet under Simkunnighetens dag är att simkunnigheten testas. För att uppmuntra att många testar sin simkunnighet skänker Svenska Simförbundet och E.ON tillsammans 10 000 Vattenprovsmärken. Vattenprovsmärket bygger på den samnordiska simkunnighetsdefinitionen*.

www.simkunnighet.se kan man läsa mer om Simkunnighetens dag och se vilka simhallar som är med och lyfter simkunnigheten.

* Vattenprovet går ut på att du, i enlighet med de nordiska simförbunden och livräddningssällskapens definition på simkunnighet klarar av att ”falla i vattnet och få huvudet under vattenytan, ta dig upp till ytan och därefter simma 200 m varav 50 m på rygg på djupt vatten”.

 

För mer information kontakta:
Aktiviteter i Vansbro simhall
Tapani Röyttä
Telefon 0281-750 49
simhallen@vansbro.se

Simkunnighetens dag i Sverige
Anders Höglund, simkunnighetsansvarig på Svenska Simförbundet
08-627 46 44
anders.hoglund@simforbundet.se  

 

 

Senast uppdaterad: 22 april 2009
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail