2013-06-10

Nationaldagen i Vansbro kommun firades både i Uppsälje och i Kroktorp.

I Uppsälje, vid den så kallade Åttingen, underhöll Fanny Elovsson och kommunalrådet Per-Anders Westhed höll tal. Mellan 50-60 personer deltog och vädret var bästa tänkbara. Roland Perols var ansvarig för evenemanget.

Därefter firades det i Kroktorps Hembygdsgård där Jörgen Steffansson höll evenemanget. På programmet stod kulning av Agneta Stolpe, mycket musik - av bland annat Theres Olsson som i veckan tilldelades Täpp Nils stipendium i Malung. Westhed höll tal även hör och kommunfullmäktiges ordförande Uwe Weigel delade ut Vansbro kommuns kulturpris till Sonja Hammarström (bilden). Vansbro kommuns integrationssamordnare Anders Gyllenvåg hälsade nya medborgare välkomna. Därefter blev det en dräktparad under ledning av Agneta Stolpe. Cirka 150 personer deltog i firandet.

 

Senast uppdaterad: 13 juni 2013
Uppdaterad av:

Redaktörer - Webmail