Rocknalle, företagare och unga idrottare uppmärksammas på galakväll

Priset Rocknallen instiftades 2017 som en gåva till Björn Skifs i samband med att hans 70-årsdag firades ”hemma ” i Vansbro. När priset nu delas ut för tredje gången så blir det under en stjärnspäckad gala på Vansbro Teater den 25 maj.

Porträtt av Björn Skifs.

Foto: Peter Knutson.

Kvällens huvudartist är Nina Söderquist, känd från musik- och musikalscenen, Rhapsody In Rock, Så ska det låta, Melodifestivalen med mera. Nina kommer också att vara kvällens konferencier. Hon och Björn Skifs släppte 2017 singeln "Goodbye" tillsammans, och de gläder sig nu över att stå på samma scen i Vansbro.

Björn Skifs är förstås kvällens hedersgäst, och på scenen kommer även Stiko Per Larsson och Vansbro Musikskola att finnas, tillsammans med musikläraren Erik Runeson, som faktiskt fick fjolårets Rocknalle.

Hemlig pristagare

Vem som får årets Rocknalle är hemligt fram till galan. Pristagaren utses av en jury bestående av Björn och Pernilla Skifs, Monica Danielsson, Mats Bender, Mia Palmquist och Åsa Larsson. Allmänheten har fått vara med och nominera kandidater.

Pristagaren ska verka inom musik, dans eller skådespeleri– i Björn Skifs anda. Alltså med professionalitet, engagemang och ett gott ambassadörskap för Vansbro kommun.

Priset på 10 000 kronor delas ut av Björn Skifs själv. Finansiär av priset i år är Vansbro Kulturhus ideella förening.

Företagare uppmärksammas

Under galakvällen delar även Förtagarna ut pris ut till Årets företagare och Årets unga företagare i kommunen, och Vansbro kommuns delar ut Idrottspriser 2019. En utmärkelse till ungdomar som presterat väl inom idrotten.

Arrangörer av galan är Föreningen Rocknallen, Vansbro kommun och Dalapop. Biljetterna släpps den 30 mars.

Du hittar eventet i vår kalender

Senast uppdaterad: 18 mars 2019