Välkommen till nya vansbro.se!

Välkommen till nya vansbro.se. Vi har byggt en webbplats med en helt ny struktur och nytt innehåll. Vi har byggt den med dig som användare i fokus- och nu hoppas vi att du som använder vansbro.se ska gilla den och ha stor nytta av vår webbplats.

Tisdagen den 19 mars lanserar vi webbplatsen du just nu besöker – vansbro.se. Den nya webbplatsen är mobilanpassad, har en ny design, nya funktioner och ett helt uppdaterat innehåll.

Fokus har varit på att ta fram en ny webbplats som är användarvänlig och tillgänglig för alla. En stor del i tillgänglighetsarbetet har varit språket. Alla som jobbar med att skriva på webben har utbildats i Klarspråk för att kunna skriva enkelt, begripligt och korrekt.

Innehållsarbetet fortsätter

Arbetet med innehåll, det vill säga att skriva nya texter och ta fram nya bilder, har tagit längre tid än planerat. Därför kommer inte alla sidor att finnas ännu. På vissa sidor kan det även saknas bilder och länkar som vi behöver lägga till. Vi kommer att fortsätta arbetet med att färdigställa detta.

- En webbplats blir aldrig färdig, den behöver uppdateras och justeras regelbundet. Så det är egentligen inget konstigt med det. Men nu har vi en ny lättarbetad plattform som förhoppningsvis ska vara till stor nytta och glädje för våra kommuninvånare. Vi har i allt utvecklingsarbete haft användaren- alltså du som besökare- i fokus, säger kommunikatör Anna Sanneviken.

E-tjänstplattform lanseras senare

Den nya webben kommer att innehålla enklare e-tjänster från start, medan de mer avancerade dröjer något. Anledningen till det är att vi vill skapa en plattform för e-tjänsterna så att du som användare bara behöver logga in på ett ställe för att kunna följa alla dina ärenden.

-E-tjänstplattform kommer att upphandlas under hösten i ett gemensamt projekt med alla kommuner i Dalarna. Vår erfarenhet från webbprojektet, där vi samarbetat tätt med kommunerna Mora, Orsa och Älvdalen, är att det är mycket fördelaktigt att samverka kring digital utveckling, säger webbutvecklare Per Wikström.

E-tjänster kräver ofta någon typ av verksamhetsutveckling, och därför har det legat utanför webbprojektet.

Frågor? Synpunkter?

Saknar du något? Är något svårt att hitta eller svårt att förstå? Vi som arbetar med webben blir väldigt glada för konstruktiv feedback, så att vi kan göra ett ännu bättre jobb. Du kan mejla den till oss på kommunikation@vansbro.se

Här kan du läsa mer om vår webbplats

Senast uppdaterad: 18 september 2019