Snart byggstart för Aktivitetsparken

I månadsskiftet februari/mars kunde vi berätta att en massa kul tränings-, lek- och parkutrustning var beställd till den nya Aktivitetsparken i centrala Vansbro. Nu finns all utrustning ihopskruvad och klar och vecka 20 börjar monteringsarbetet.

Bild

Ett grillhus i trä kommer bland mycket annat att finnas i parken.

– Vi har varit tvungna att vänta på att tjälen ska gå ur marken innan vi kan sätta igång. Under förutsättning att vädret fortsätter att vara okej, och det inte kommer en halvmeter snö, så sätter vi igång med monteringen under vecka 20, säger Pekka Nilsson, tillförordnad samhällsbyggnadschef.

Det mesta i marken är redan förberett; bland annat finns det tillgängliga gångvägar samt el till belysning på plats. Det innebär att etapp ett av parken kommer att stå klar ganska snart.

– Vi hoppas på invigning under sen vår/tidig sommar, säger Pekka Nilsson.

I lekparken kommer det bland annat att finnas ett leklok, gungor, rutschtorn, och lekmotorcykel. I utegymmet blir det utrustning för att träna bland annat knäböj, armgång, dips, situps, axelpress, latsdrag och upphopp. Dessutom monteras ett trevligt grillhus samt bord och bänkar för parkhäng och picknick.

Senast uppdaterad: 3 maj 2019