Lina Hansson fick Rocknallen 2019

I lördags arrangerades En stjärnspäckad kväll på Vansbro teater med flera prisutdelningar och artister i en fullsatt teater.

Bild

Årets Rocknallevinnare 2019 heter Lina Hansson och kommer från Rutån. Foto: Anette Mattsson.

Kvällens huvudartist och konferencier var Nina Söderqvist, och Björn Skifs var på plats som hedersgäst. De båda delade under kvällen scenen med Husbandet, Stiko Per Larsson, Erik Runeson och Four Times Beautiful, samt Maja och Sofia Nordin från Vansbro Musikskola.

Under kvällen delades flera priser ut. Kommunens utmärkelse till framstående idrottare kan du läsa mer om här. Dessutom delade Företagarna i Vansbro ut pris till Årets företagare och Årets unga företagare. Det blev i år Munters Bygg samt Linn Danielsson som driver Ryggåsstugan.

Lina Hansson, musiker och kompositör från Rutån, fick ta emot Rocknallen 2019 av Björn Skifs. Priset instiftades till hans ära som en present från Vansbroborna när han fyllde 70 år 2017. Vansbro kommun har en representant med i juryn för Rocknallen genom Monica Danielsson, kulturchef.

Har skrivit vinnarlåt för Idol

Lina är sångerska i bandet Violet Days, som precis kommit hem från en två månader lång USA-turné. I höst åker de på Europaturné. Lina skriver egen musik och har bland annat gjort vinnarlåten för Idol för ett par år sedan. På scenen i Vansbro framförde hon bland annat en akustisk version av Björn Skifs Hooked on a feeling.

Priset Rocknallen består av 10 000 kronor, och vinnaren får också erbjudandet att spela på Amazonrocken i Vansbro, något som Lina Hansson har tackat ja till.

Senast uppdaterad: 27 maj 2019