Nu fixas badplatserna inför sommaren

Nyligen var vi ute och inspekterade våra badplatser inför den stundande badsäsongen. Det är Aktivitetscentrum som ansvarar för att sköta om badplatserna.

Bild

Stranden vid Närsjö i Nås. Foto: Tobias Eriksson.

Våra kommunala badplatser är Ticknäset vid Busjön i Äppelbo Länk till annan webbplats., Glatjärn i Uppsälje Länk till annan webbplats., Gensen i Dala-Järna Länk till annan webbplats. och Närsjö i Nås Länk till annan webbplats.. När vi gör inspektioner inför säsongen så kontrolleras bland annat livbojar, badhytter, soptunnor, dass och bryggor. De eventuella brister vi hittar ska sedan fixas till så snart som möjligt

Nu pågår därför arbete med reparationer, målning och krattning, för att badplatserna ska vara säkra och inbjudande när det är dags för bad. Inom kort kommer vi också att göra ett säkerhetsdyk på varje badplats, för att se så det inte ligger något uppenbart farligt på bottnarna.

Kontroll varje vecka

Under säsong besöks sedan varje badplats två gånger i veckan för nya kontroller. Då töms bland annat soptunnor och dass. Det är främst Stefan Johansson (bilden nedan) från Aktivitetscentrum sköter badplatserna i sommar. Han gör ett fint jobb och uppskattar så klart om du som besökare säger hej när du träffar på honom.

Bild

Badplatsansvarige Stefan Johansson. Foto: Tobias Eriksson.

Kontakt gällande skötseln

Har du frågor, klagomål eller kanske ett beröm du vill förmedla gällande skötseln av våra badplatser? Tag gärna direktkontakt med ansvarige Stefan Johansson på telefon 0281-753 53, eller 070-386 23 72. Stefan jobbar halvtid och arbetar därför fram till klockan 12.00 varje vardag.

Välkommen till våra badplatser!

Senast uppdaterad: 28 maj 2019