Nu är aktivitetsparken invigd!

Med en förhoppning om att vi alla tillsammans ska vara rädda om, använda och se efter vår nya aktivitetspark, invigde kommunalrådet Stina Munters (C) parken längs Järnvägsgatan.

Många människor på plats i aktivitetsparken.

Det kom mycket folk när aktivitetsparken invigdes på lördagsförmiddagen. Foto: Anna Sanneviken.

Omkring ett hundratal personer ville vara med och fira när den nya aktivitetsparken skulle invigas på lördagsförmiddagen.

– Så roligt att så många av er ville vara med här i dag, sa Stina Munters när det var dags för invigningsceremoni.

Hon berättade sedan kort om parkens historia och att den funnits med i planerna under en lång tid.

– Gångarna som ni ser här i parken är inspirerade av och ser till viss del ut som gångarna gjorde i parken förr i tiden. Vi har tyckt att det känns roligt att försöka få till en liknande stil, berättade Stina Munters.

En person som står framför en grillkåta.

Kommunalrådet Stina Munters (C) invigde parken. Foto: Anna Sanneviken.

Knyta an till historian

För att knyta an till Vansbros timmerflottningshistoria och för att passa in i omgivningarna, är parkens utrustning byggd i trä, istället för exempelvis färgglad plast. Och för att väva samman parken med Vansbros järnvägshistoria finns här bland annat ett leksakståg.

– Här hoppas vi att generationer ska kunna mötas och trivas tillsammans, sa Stina Munters, innan hon uppmanade alla invånare att tillsammans vara rädda om och se efter vår nya park.

När invigningsbandet var klippt bjöds alla besökare på saft och kaka.

Fler bilder från invingningen finns på vår facebooksida Länk till annan webbplats. och på vårt instagramkonto  Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 5 oktober 2019