Var textilsmart med oss

Den här veckan är det Europa minskar avfallet-veckan, i år med fokus på hållbar konsumtion av textilier. Tillsammans med Dala Vatten och Avfall gör vi det via kampanjen #textilsmart.

En illustration av t-shirt med texten "Pris i butik: cirka 199 kronor, pris för miljön: Minst 2 500 liter vatten, cirka 0,5 kilo kemikalier, 2-8 kilo växthusgaser".

”Europa minskar avfallet” är ett EU-projekt som har pågått sista veckan i november i tio år. Syftet är att minska mängden avfall, liksom halterna av farliga ämnen i avfallet. I år är alltså temat hållbar konsumtion av textilier

Vi uppmärksammar #textilsmart

Kampanjen #textilsmart är i sin tur i en treårig informationssatsning som drivs av Naturvårdsverket Länk till annan webbplats., tillsammans med Kemikalieinspektionen och Konsumentverket. Målet är att #textilsmart ska inspirera till att du som konsument ska göra medvetna val kring kläder och textil, för en mer hållbar planet.

Kom ihåg att du som konsument kan göra skillnad. Små medvetna val i vardagen bidrar till en mer hållbar planet.

Följ med under veckan

Under veckan kommer en nyhet med koppling till #textilsmart att publiceras varje dag på Dala Vatten och Avfalls webbplats Länk till annan webbplats.. Håll utikik där eller på vår Facebooksida Länk till annan webbplats., där vi kommer att dela inläggen dagligen, för att hänga med.

Mer information om #textilsmart Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 18 november 2019