Järnakillar satte kommunen på Musikhjälpenkartan

Det lokala initiativet Järna Live lyckades under sina tre dygns direktsändning samla in 240 000 kronor till Musikhjälpen- långt över det uppsatta målet.

– Vi har fått ett enormt stöd från både företag och privatpersoner, vi kunde inte vara mer nöjda! Vi slog vårt eget mål med 140 000 kronor, så det kunde knappast ha gått bättre. Vi ser redan fram emot nästa år. Förhoppningen då är att få med ännu fler företag så att alla de som är med och skänker pengar har större chans att få vinna något, samtidigt som vi visar upp vilket enormt brett utbud av produkter, tjänster- och musiker förstås- vi har här i Vansbro kommun, säger Mikael Ilar, en av de sju eldsjälarna bakom initiativet.

Han berättar att många lokala företag gick in med både rena pengar och saker och produkter för auktionering och som tävlingsvinster.

– Att få följa med ut på vildsvinsjakt, köra skogsmaskin, startplatser i Vansbrosimningen och presentkort på 5 000 kronor på en heminredningshemsida är bara några få av de saker vi har lottat ut under helgen, berättar Mikael Ilar.

De 240 000 insamlade kronorna placerade Järna Live på plats 8 i landet över de digitala bössor som samlade in mest pengar under årets Musikhjälpen.

Förutom Mikael Ilar ingick även Stefan Ilar, Dennis Hermansson, Johan Eriksson, Markus Sköld-Eriksson, Mattias Holm och Tomas Morén i livesändningsgruppen.

Mer om det lokala initiativet Järna Live

Senast uppdaterad: 19 december 2019