Fyra nya verksamhetsår för Vansbro Järnvägsskola

Helt nyligen blev det klart att rikstäckande Vansbro Järnvägsskola får starta ytterligare fyra omgångar av utbildningen Nordisk spårsvetsare.

Porträttbild på tre personer.

Erik Gyllenvåg, utbildningsansvarig Vansbro Järnvägsskola, Lotta Oskarsson, studie- och yrkesvägledare, samt Susanne Hedberg Eriksson, rektor för vuxenutbildningen Lärcentrum, firar de goda nyheterna med tårta.

Det innebär att yrkeshögskoleutbildningen Nordisk spårsvetsare kommer att anordnas i minst fyra år till, efter ett beslut av Myndigheten för yrkeshögskolan.

– Bra jobbat, vill jag säga till utbildningsansvarige Erik Gyllenvåg, som lagt mycket jobb på att göra ansökningen, säger vuxenutbildningens rektor, Susanne Hedberg Eriksson.

Den ettåriga utbildningen bedrivs på Vansbro Järnvägsskola, som är en del av vuxenutbildningen Lärcentrum.

Utbildningen vänder sig till dig som vill ha ett ansvarsfullt, fritt och praktiskt jobb utomhus. Den bygger på ett nära samarbete mellan arbetslivet och järnvägsskolan och leder till att du efter avslutade studier kan arbeta självständigt som spårsvetsare i hela Norden. 20 veckors praktik på företag inom branscheningår.

Utbildningen i Vansbro tar emot elever från hela landet. Nästa terminsstart är i augusti 2020.

Senast uppdaterad: 15 januari 2020