Om det nya coronaviruset

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms nu som mycket hög. För att skydda utsatta grupper avråds anhöriga från onödiga besök på sjukhus och på våra äldreboenden. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symptom att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra.

Distansstudier för gymnasium och vuxenutbildning

Här hittar du information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Vansbro kommun samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter när det gäller händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset. Här hittar du vägledning till bekräftad information hos ansvariga myndigheter.

Så hanterar vi spridningen av coronaviruset

Vansbro kommun följer löpande händelseutvecklingen och deltar på regelbundna samverkanskonferenser med bland annat länsstyrelsen, Region Dalarna och övriga dalakommuner. Länsstyrelsen har löpande kontakt med ansvarig smittskyddsläkare på Region Dalarna och förmedlar informationen till kommunerna. Det är smittskyddsläkaren som planerar, organiserar och leder smittskyddsarbetet i länet.

Vansbro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa 113 13. Är du i behov av vård kan du ringa 1177 Vårdguiden. Där får du råd och vägledning av erfarna sjuksköterskor. Det är viktigt att inte åka direkt till en mottagning om du har symptom. Vid livshotande tillstånd ska du alltid ringa 112.

Länkar till ansvariga myndigheter

För dig som vårdnadshavare

Senast uppdaterad: 18 mars 2020