Spring, cykla eller gå 75 mil led

EU-projektet Naturleder i Vansbro kommun är klart och cirka 75 mil leder för vandring, cykling och skoteråkning har gjorts i ordning. Den planerade invigningen fick ställas in på grund av pandemin- och istället presenteras projektet nu med en film.

Bild

Det EU-finansierade ledprojektet inleddes 2018, med syfte att göra kommunens vandrings-, cykel- och skoterleder mer tillgängliga. Totalt ingår cirka 75 mil leder som har röjts, spångats, reparerats och skyltats. Lederna har märkts ut på en karta som redan finns till försäljning, bland annat i turistinformationen (kommunens reception) och på biblioteket. Inom kort ska kartorna också finnas i digital form på naturkartan.se Länk till annan webbplats.

Vansbro kommun har varit projektägare för Naturleder, men röjningsarbetet och skyltningen har gjorts av ideella krafter och föreningar, under ledning av Kommunbygderådet.

- Jag kan inte nog framhäva det ideella arbetet inom projektet, det är ovärderligt, säger projektsamordnaren Åsa Larsson.

När försommarens planerade invigning med öppet hus fick ställas in på grund av covid-19 föddes idén om att istället producera en film som presenterar projektet. Den är nu klar och kan ses här.

Senast uppdaterad: 9 november 2020