Digitalt öppet hus på gymnasiet

I morgon anordnar Vansbro Utbildningscenter, gymnasiet i Vansbro, sitt första digitala öppna hus.

Det senaste året har Sveriges gymnasieskolor fått ställa om och anpassa verksamheten på många plan, så även i Vansbro. Skolan har under pandemin utvecklats och stärkts i en rasande fart i sitt digitaliseringsarbete. Under våren ställde personalen om till fjärrundervisning i princip under loppet av ett dygn, och nu har närundervisning på nytt delvis bytts mot fjärrundervisning.

– Jag är imponerad av personalens digitala omställningsarbete och den fantastiska kollegiala samverkan, säger rektor Christin Löfstrand.

Men det är inte bara undervisningen som påverkats eller förändrats av pandemins framfart. Gymnasieskolan har även fått lägga om alla sina möten och utvecklingssamtal till digitala alternativ.

–Nya tider kräver helt enkelt nya lösningar, säger Christin Löfstrand.

Premiär för digitalt öppet hus

I morgon kommer skolan också att för första gången testa att ha öppet hus digitalt. I vanliga fall brukar nior och vårdnadshavare bjudas in till fysiskt öppet hus, så att elever som står inför sitt gymnasieval ska ha möjlighet att lära känna skolan och dess utbildningsutbud.

– Men i år har vi fått hitta nya lösningar för öppet hus, och kommer att genomföra det helt digitalt, berättar Christin Löfstrand.

Tisdagen den 8 december kommer skolan att erbjuda digital presentation av skolan och utbildningsutbudet. Mer information om aktiviteten hittar du på skolans webbplats Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 7 december 2020