Bäckaskog fritt från smitta

I förra veckan rapporterade vi om att det fanns coronasmitta på samtliga tre äldreboenden i kommunen. Nu kan vi glädjande nog berätta att Bäckaskogs äldreboende för tillfället är friskförklarat.

Bild

Sedan några dagar tillbaka finns det inte längre någon känd coronasmitta på Bäckaskogs äldreboende.

Det är viktigt att poängtera att det handlar om en ögonblicksbild, då det rör sig om ett lömskt virus där situationen snabbt kan förändras. Men sedan i torsdags finns det i alla fall inte längre någon känd smitta på Bäckaskogs äldreboende i Vansbro.

På Söderåsens äldreboende i Vansbro, samt på Berghedens äldreboende i Äppelbo, som drivs på entreprenad av privat utförare, kämpar man dock fortsatt med smittan.

Personalsituationen inom kommunens vård och omsorg är ansträngd. Under gårdagen gick vi därför ut med en vädjan på vår Facebooksida  Länk till annan webbplats.att du som under en kortare eller längre tid kan och vill jobba inom vår äldreomsorg, men även inom lokalvård eller kostenheten, gärna får höra av dig till oss. Är du intresserad? Skicka då ett mejl till bemanningsenheten@vansbro.se så återkommer vi till dig. Vi behöver din hjälp snarast.

Senast uppdaterad: 19 januari 2021