Smittspridningen sjunker- men inte läge att pusta ut

Jämfört med toppveckan 53 2020 hade antalet konstaterade covid-19-fall i Vansbro kommun nästan halverats vecka 3 2021. Men smittspridningen är fortsatt relativt hög. Vansbro kommun ligger nu på plats fem i landet när man jämför andelen smittade under föregående vecka.

Bild

Det är de veckovisa rapporterna från Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats. som visar att smittspridningen i Vansbro kommun verkar vara på väg nedåt.

Under vecka 53 2020 hade vi 122 fall av covid-19 per 10 000 invånare, i faktiska sjukdomstal handlade det om 83 smittade medborgare. Det var den procentuellt största smittspridningen i landet den veckan. De följande veckorna har siffrorna legat på 56 och 57 nya konstaterade fall per vecka, medan siffrorna för vecka 3 alltså visar på en nedgång till 63 fall per 10 000 invånare, och 43 faktiska fall. Vansbro fortsätter dock att ligga i toppen av smittspridningslistan, så det är allt för tidigt att pusta ut.

För att smittspridningen ska fortsätta att minska är det viktigt att vi alla tänker på att hålla i och hålla ut och följa myndigheternas rekommendationer Länk till annan webbplats.. Viktigast att tänka på är:

  • Att stanna hemma vid minsta symtom
  • Att stanna hemma och betrakta sig själv som smittad i väntan på PCR-provsvar
  • Att hålla avstånd till andra människor
  • Att begränsa sina nära kontakter
  • Att tvätta händerna noga och ofta och att använda handsprit däremellan
  • Att jobba hemifrån så mycket man kan

Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen!

Senast uppdaterad: 29 januari 2021