Kronprinsessparet i möte med Vansbro om pandemins effekter

Igår eftermiddag hade kommunalrådet Stina Munters (C) ett samtal via länk med kronprinsessparet Victoria och Daniel. Kronprinsessparet gör digitala ”besök” i en del av landets kommuner för att få höra om bland annat nuläget och effekter av pandemin. Men de är även intresserade av andra aktuella frågor i kommunerna.

Kronprinsessparet i samtal med kommunalrådet Stina Munters (C)

För drygt en vecka sedan fick kommunalrådet ett telefonsamtal och förfrågan om tidsbokning av mötet.

-Det är ju inget som hör till vardagen att man får samtal från kungahuset så visst ska jag erkänna att min första tanke var att någon skämtade med mig. Men vi bokade en tid och mötet ägde rum i går eftermiddag, berättar Stina Munters (C).

Stina Munters berättar att Victoria och Daniel var intresserade av att höra hur det har gått för Vansbro kommun under pandemin och vilka effekter vi ser nu och framöver. De fick en beskrivning av vårt nuläge, att vi klarat pandemin relativt bra under en lång tid, men att vi fick en stor smittspridning kring jul och att personalläget fortfarande är väldigt ansträngt.

- Jag berättade så mycket jag kunde om Vansbro på 20 minuter. Om det fantastiska näringslivet, Vansbrosimningen och engagemanget som finns i föreningslivet och fritidschecken. Vi pratade om psykisk hälsa och förebyggande arbete kring detta genom bland annat fysisk aktivitet. Snöå skidstadion togs upp som ett exempel där upprustning möjliggjorts tack vare samverkan mellan flera olika aktörer, berättar Stina Munters.

Under mötet diskuterades även bostadsbyggande på en liten ort på landsbygden, stora investeringar som reningsverk, VA-frågan och upprustningar inom skola och omsorg och att under rådande förutsättningar skapa framtidstro.

Avslutningsvis så skickade kronprinsessparet en hälsning till hela organisationen.

- Det var ett spännande möte och jag är tacksam för deras uppmärksamhet och önskan att få veta mer om vår fina kommun och jag passade naturligtvis på att bjuda in dem till Vansbro, avslutar Stina Munters.

Senast uppdaterad: 8 februari 2021